Osaan! – osaamisperusteisuutta kotoutumiskoulutukseen

 

Osaan! osaamisperusteisuutta kotoutumiskoulutukseen hankkeessa tuotetaan materiaalia uuden kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelman mukaisesti yhteiskunta- ja työelämäopintoihin. Materiaalit julkaistaan sekä sivulla osaansuomessa.fi että avointen oppimateriaalien kirjastossa aoe.fi. Hankkeessa julkaistaan monikielisiä videoita kotoutumiskoulutuksen tavoitteista eri moduuleilla, työharjoittelun merkityksestä, opintojen tavoitteista ja jatkopoluista. Hanketta rahoittaa Opetushallitus.

Osaan oppia – jatkuvan oppimisen hanke

 

Osaan oppia – jatkuvan oppimisen hanke on Opetusministeriön rahoittama hanke, jonka Vanajaveden Opiston osahanke tähtää parantamaan työllistyvyyttä  nopeavaikutteisilla koulutuksilla vapaan sivistystyön oppilaitoksissa. Tämä saadaan aikaan kehittämällä koulutusten tukitoimia ja tarjoamalla pilottikoulutuksia perustaidoissa. Hankkeessa jatketaan Osaan! -hankkeessa kehitettyjä verkkosivuja Osaansuomessa.fi ja luodaan avoin verkko-oppimisympäristö, jonka avulla työelämässä olennaisia perustaitoja vahvistetaan.

Osaan! – avaimia aikuisten perustaitoihin

Osaan! -avaimia aikuisten perustaitoihin -ESR-hanke vahvisti aikuisten maahanmuuttajien perustaitoja ja kehittää perustaitotietoista opetusta. Hanke antoi konkreettisia työkaluja perustaitojen opetukseen ja edisti myös opettajien ainerajat ylittävää yhteistyötä. Hanketta toteuttivat Vanajaveden Opisto, Ammattiopisto Tavastia ja Otavan Opisto.

 

Materiaalisivu on suojattu salasanalla väärikäytösten estämiseksi. Salasanan saa ylläpidolta sähköpostitse.

Tehtäviä ei saa ladata sivustolta toiselle oppimisalustalle.

Ylläpitäjät

Osaansuomessa.fi-sivustoa ylläpitävät Vanajaveden Opiston suunnittelijaopettaja Juha Mäkirinta ja suunnittelijaopettaja Taru Toppola.

Juha Mäkirinta

Juha Mäkirinta

Projektipäällikkö

Olen S2-opetuksen ja kehittämisen asiantuntija. Toimin Osaan!-hankkeen projektipäällikkönä ja sisällöntuottajana. Kehitän perustaitotietoista opetusta ja johdan hanketyöntekijöitä Vanajaveden Opistossa, Ammattiopisto Tavastiassa ja Otavan Opistossa. Sähköposti: etunimi.sukunimi at kktavastia.fi

projektisuunnittelija Taru toppola

projektisuunnittelija Taru toppola

projektisuunnittelija

Olen suomen opettaja ja digitaalisen pedagogiikan asiantuntija. Toimin Osaan!-hankkeessa projektisuunnittelijana. Ylläpidän Osaansuomessa.fi-sivustoa, kehitän ja suunnittelen sen sisältöjä ja kehitän oppimateriaalia perustaitotietoiseen S2-opetukseen. Sähköposti: etunimi.sukunimi at kktavastia.fi