OSAAN KUVAILLA YMPÄRISTÖÄNI

Materiaali on suunnattu kotoutumiskoulutuksen suomen kielen opetukseen tasolta A2.1 alkaen. Paperimateriaalin tukena ovat digitaaliset tehtävät avoimessa oppimisympäristössä. Opintokokonaisuuden suunnittelussa on huomioitu aikuisten perustaidot. Opiskelijan luku- ja kirjoitustaitoa vahvistetaan monipuolisilla harjoituksilla ja kielitietoa vahvistetaan luonnollisissa käyttöympäristöissä. Opiskeltava sanasto liittyy ympäristöön, luontoon ja maantieteeseen. Digitaalisissa taidoissa korostuvat tiedonhakutaidot ja verkkomedian käyttö. Numerotaidoissa pääpaino on taulukoiden lukemisessa ja sanallisten tehtävien ymmärtämisessä.

Lataa kirja materiaalisivulta.

1. ASUMINEN

 

2. MATKUSTAMINEN

 

1. Missä olet ja mitä teet siellä?

2. Miten me liikumme?

3. Millä ja mihin kuljemme?

4. Kuinka kauan aikaa kuluu?

5. Kuinka kaukana tai kuinka pitkä se on?

6. Miten löydän paikan? Miten käytän reittiopasta?

7. Työmatkalla

8. Autoilu

9. Matka ja nopeus. Kuinka nopeasti?

10. Junamatkalla

11. Matkustamme ympäri Suomea

8. RETKEILLÄÄN

Ahveniston retki

Katso kartasta päämäärä ja kävele tai mene autolla sinne. Lähtöpiste on Vanajaveden opisto, Jaakonkatu 28.

Kartta: Ahveniston virkistysalue

Ahvenistolla kierretään luontopolku, joka on noin kolme kilometriä. Aktivoi puhelimessasi askelmittari. Kuinka pitkän matkan kävelit? Kuinka monta askelta otit? Kuinka monta senttiä askelesi on keskimäärin? Onko sinun ja luokkakaverisi askelmäärissä suuria eroja? Mistä ne voivat johtua?

Ahvenistolla on myös paljon mäkiä. Miksi mäen päälle nouseminen on raskaampaa kuin tasaisella polulla käveleminen? Miten voit laskea jonkin mäen keskimääräisen nousukulman?

Ahveniston luontopolku

Ota retkellä kuvia ja liitä ne Padletiin.

Made with Padlet

 

Hämeenkylmänkukka, Pulsatilla patens, on harvinainen ja pieni kevään kukka. Se on rauhoitettu, eli et saa kerätä sitä. Lue täältä sen uhanalaisuus. Missä se kasvaa? Etsi se Ahveniston harjulta ja ota siitä kuva. Varo ettet astu sen päälle!

Katso alla olevaa levinneisyyskarttaa. Mitä voit päätellä hämeenkylmänkukan levinneisyydestä?


Jatka sanatyyppien opiskelua täällä!