Tekstinkäsittely

 

Tekstinkäsittely on tekstien tuottamista ja muokkaamista tietokoneella. Suomea voi opiskella myös tietokoneella. Samalla opitaan myös tärkeitä opiskelu- ja työelämätaitoja, sillä tekstinkäsittelyä tarvitaan aina.

kymmensormijärjestelmä ja tekstinkäsittely

 

Opiskelijalle kannattaa opettaa ergonominen tapa työskennellä koneella ensimmäisestä päivästä lähtien. Myös kymmensormijärjestelmään tutustuminen on hyvä aloittaa heti.

Tavuttaminen

 

Tavuttaminen on tärkeä opetella. Tavuttaminen koneella on hyvä tapa totuttautua kymmensormijärjestelmään. Lataa alta esimerkki tavurajaharjoituksesta ja sanarajaharjoituksesta.

muotoilu

 

Wordillä voi myös harjoitella kätevästi numeroita, värejä ja Wordin toimintoja väritystehtävän avulla. Tässä esimerkki pareittain tehtävästä harjoituksesta, jonka saa ladata ja jota voi vapaasti muokata. Tehtävän ohessa saadaan myös käsitystä pikseleistä.

Piirrä lisää kuvia itse tai anna opiskelijan ensin piirtää koneella. Pari selittää, millä värillä ja mikä numero väritetään.

Opiskelija lataa väritystehtävän tietokoneelle tästä.

Opettajan materiaaliesimerkki, lataa tästä.

 

opiskelupäiväkirja

Aloita oma opiskelupäiväkirja. Kirjoita joka viikko päiväkirjaan. Mitä teet kurssilla? Mitä teit kurssilla? Mitä ajattelet? Mitä toivot?

Lisää saneluteksti opiskelupäiväkirjaasi.